Проповіді з мультимедійним супроводом проводить в з селищі Скала-Подільська на Тернопіллі 28-річний греко-католицький священник Василь Германюк, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Gazeta.ua.

Наприкінці минулого року отець вперше зробив презентацію для своїх парафіян, проілюструвавши нею притчу „Про нерозумного багача". Перед проповіддю в костелі, який використовує громада, розгорнули екран та встановили проектор. Розповідаючи притчу Германюк керував показом слайдів за допомогою нетбука та безпровідної мишки.

"Під час цієї проповіді в старших людей в очах світилося велике здивування. Більшість відгуків були позитивні. Правда, хтось на сайті в коментарі написав, що компʼютера в церкві не треба, а треба священника. Але я тим новшеством літургіки не порушив. То ж не те, що я запис зробив і сам з церкви пішов. Відпрацював все як то і положенно священнику", ― розповідає священик.

Через деякий час після мультимедійної проповіді священик, за допомогою проектора та екрану, провів ще одну новаторську акцію - Скайп-конференцію з місцевими школярами.

Отець Василь зареєстрований в соцмережі Вконтакті. Має там більше 800 друзів.

"Було до мене питання чи можна через Вконтакті сповідатися. То я відписав, що спілкуватися і розраховувати на збереження таємниці розмови – можна. То звичайна духовна розмова получається, де священник може щось порадити, людині стане легше. Але звільнення від гріха так отримати не можна. Це таїнство, яке відбувається при особистій зустрічі – людина каїться, а священик дає розрішення", ― пояснює отець.

Теги: